Η Παράσταση

«IL POSTINO»

Posted by iogian 19/05/2021 0 Comment(s)

IL POSTINO

 

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥΔΑ

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 25%-ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 12 ΕΥΡΩ

 

Η Olympia Culture, παρουσιάζει στο Ανοιχτό Θέατρο Ηλιούπολης, την Πέμπτη 8/7/2021 και ώρα 21:00, τον Ταχυδρόμο του Νερούδα, σε σκηνοθεσία Michael Seibel. Η παράσταση είναι βασισμένη στο λογοτεχνικό μυθιστόρημα του Χιλιανού συγγραφέα Αντόνιο Σκαρμέτα, ενώ έχει γυριστεί και ομώνυμη κινηματογραφική επιτυχία, η οποία έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 1995.

Σήμερα ο Ταχυδρόμος ξαναζωντανεύει σε καθεστώς ανοιχτής διάδρασης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μεταφέροντας μας στη Χιλή της δεκαετίας του '60 και συγκεκριμένα στην κοινότητα του νησιού Isla Negra. Εκεί, ο Χιλιανός ποιητής Πάμπλο Νερούδα, διαμένει εξόριστος, στη σκιά του αυταρχικού καθεστώτος της πατρίδας του. Αντίθετα, ο νεαρός Μάριο επιθυμεί να ξεφύγει από τη μικρή του περιοριστική κοινωνία και να χαράξει το δικό του δρόμο. Η μοίρα τον θέτει προσωπικό ταχυδρόμο του ποιητή και οι δύο άνδρες αναπτύσσουν μια απρόσμενη αλλά βαθιά φιλία. Ενώ αρχικά οι συζητήσεις τους περιορίζονται σε θέματα καρδιάς και στον πόθο του νεότερου για την όμορφη Μπεατρίς, σταδιακά η σχέση τους αποκτά πολιτικό – κοινωνική φύση και ο Μάριο ανοίγει το νου και τους ορίζοντες του.  

 

Πρόκειται για μία παράσταση αφιερωμένη στη φιλία δύο φαινομενικά ετερόκλιτων ανδρών και στην εύρεση της ελπίδας και της ομορφιάς ανεξάρτητα από  τόπο και πατρίδα. Μία σκηνική πράξη με άρωμα νοσταλγίας και ποίησης.

 

Σκηνοθεσία: Michael Seibel

Σκηνικά -Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά

Μουσικη : Τάσος Καρακατσάνης

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Σπύρος Σταμούλης

Κωνσταντίνος Συράκης

Τόνια Ζησίμου

Ελίνα Γιαννάκη

Δημήτρης Νικολόπουλος

Σάκης Τσινιάρος

Θανάσης Τσιδίμης

 

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης εδώ!

Παραγωγή: Olympia Culture

Δ/νση: Σαρανταπήχου 5

Τηλέφωνο: 2103647200